Er et gjør det selv-kjøkken noe for meg?

Alt du trenger å vite om å installere kjøkkenet ditt selv

Gjør det selv, bygg det selv, kjøkken bygget sammen, hobbybygger, boligbygging – det er så mange ord som beskriver gjør det selv og like mange grunner til å gjøre det selv. Men den mest åpenbare grunnen til å velge å gjøre det selv er – rabatten.

I gjennomsnitt

kan du spare -20 % på et kjøkken

hvis du velger å gjøre det helt selv

But there are many other things to consider other than just the money you can save – and we want to be sure you make an informed decision when you choose to DIY. So, let's talk about how much you can save, why you should choose DIY and when you maybe shouldn't.

Hvis du mener alvor om å gjøre det selv, mener vi alvor med gjør det selv-rabatten

Det er ganske enkelt – prosjektprisen din har to hoveddeler:

  1. Maskinvaren – (kjøkkenelementer og hvitevarer)
  2. Programvaren – det er de vennlige menneskene som leverer, samler og installerer alt for deg i hjemmet ditt. Gjør det selv-rabatten du får, er prisen på deres tid og innsats. 

So how much IS that?

It would be unserious to name a specific figure since projects vary significantly in size and complexity. Statistically, the average DIY kitchen, bathroom or wardrobe project ends up with an approximate DIY discount of 15% if you fully install your project. We offer multiple DIY methods, and you can choose the one that suits you best - you can read about them below.

Hvitt kjøkken med kjøkkenøy og en arbeidsbenk av massivt tre

MANO white

88 809,-

3 måter å bruke gjør det selv-rabatten på

Det er helt OK å gjøre det bare for pengene —

dette er faktisk hva installatørene våre gjør.

CIMA dark oak

109 348,-

— men du kan også gjøre det for å oppfylle kjøkkendrømmene dine

Velg å gjøre det selv for å ha råd til Quooker, vinkjøleskap eller en oppgradert benkeplate. Det er veldig fornuftig å bruke hele budsjettet på å få drømmekjøkkenet ditt hvis du er i stand til å installere det selv.

— eller du kan utvide stilen din til badet eller garderoben

Kanskje å installere det selv betyr at du kan videreføre den nye danske designstilen til et annet rom, som badet eller inngangspartiet.

La oss snakke ferdigheter for et Kvik gjør det selv-prosjekt

Som du sikkert vet, leverer vi alltid dansk design av høy kvalitet skreddersydd til målene dine og nøyaktig i hver detalj.

Dansk design fokuserer på presisjonslinjer og perfeksjon i detaljene. Hvis vi ikke utvidet det håndverket helt til installasjonen, ville det sannsynligvis være enklere å gjøre det selv. Alt kunne samles av hvem som helst, ved hjelp av en unbrakonøkkel som fulgte med esken. 

Men da ville det helt sikkert være hull og mangler – «standard» størrelser som bare ikke passer rommet ditt, skjeve benkeplater og vaklevorne skap. Ingen dansk design kan ordne det.

Ingen unbrakonøkkel. Ingen standardløsninger. Bare dansk design.

Det betyr at instruksjonene våre tar sikte på det håndverket, og de nødvendige verktøyene er ikke en unbrakonøkkel som følger med i pakken. Du må ha et anstendig sett med verktøy selv, og du må ha ferdighetene til å bruke dem trygt.

Se denne videoen for å få en ide om hva som trengs.

Bør du velge å gjøre det selv?

Selvfølgelig er det helt opp til deg om du velger gjør det selv-ruten.

Men etter vår erfaring er den vellykkede hjemmefikseren i stand til å gjøre det like presist som montørene våre – den hyggelige fyren i videoen ovenfor, men kanskje ikke like raskt som ham. Videoen gir en god indikasjon på hva slags utfordring det er. Installatøren i videoen har fine verktøy, men de er ikke spesialiserte, og kan finnes i hans private verktøykasse. Han setter skruer rett inn i alle typer vegger og skjærer runde og firkantede hull i skap med presisjon og på første forsøk, fordi han har erfaring med å lese en snekkers bruksanvisning. Han er en erfaren Kvik-montør, men han har ikke nødvendigvis formell snekkerutdanning. Han er heller ikke elektriker, men han kan installere kjøkkenet, inkludert alle hvitevarer. Og det kan du også hvis du har verktøyene, kunnskapen, litt tålmodighet og motet til å gjøre det. 

Hvem bør ikke velge å gjøre det selv?

Kjøkkenene våre (eller badene eller garderobene) kan faktisk installeres av både menn og kvinner, unge og gamle. Men hvis du tror at Kvik gjør det selv-prosjektet ditt vil være like enkelt å montere som en flatpakket bokhylle du henter på et av de store varehusene, vil du få en ubehagelig overraskelse. Og vi vil ikke anbefale at du velger å gjøre det selv.