Møt våre franchisetakere

Thijs og Lex Kaptein — Kvik Heerhugowaard + Kvik Hoorn

Thijs Kaptein har alltid hatt lyst til å drive forretning sammen med broren Lex. Han var på utkikk etter et nytt kjøkken til det nye huset sitt og besøkte i sammenheng med dette en Kvik-butikk i Amsterdam.

Han var så imponert over utstillingslokalet, konseptet og selgerens tilnærming at han søkte opp Kvik på telefonen sin med en gang han kom seg tilbake til bilen. Han fant ut at Kvik var på utkikk etter franchisetakere i Nederland og fylte ut søknaden om å bli franchisetaker der og da.

Partneren hans var i bilen sammen med ham, og hun mente han hadde gått fra vettet – han hadde jo en god jobb som salgsrepresentant for et selskap som selger brudekjoler og penklær. Men han var fast bestemt og sendte inn søknaden.

På kjøreturen hjem ringte han Lex og fortalte ham at han hadde funnet virksomheten for dem. 

Kjøkkenet som sier «ja»!

Lex hadde bakgrunn som snekker og jobbet for et stort firma som gjorde leiligheter klare til neste leieboer når noen flyttet ut. Thijs solgte som sagt brudekjoler og penklær for en grossist. Så her var det et skifte fra kjolen som sier ja til kjøkkenet som sier ja. 

Thijs sier at jobben hans ikke er så annerledes i dag – den gang da skulle han overbevise butikkene om å selge penklær fra merket hans, og nå skal han overbevise en kunde om at et Kvik-kjøkken er det riktige valget for dem. Salg er salg. Og i begge tilfeller er det stort sett en kvinne som har siste ord i saken.

Og Lex er der for å sørge for at kjøkkenet måles og monteres perfekt hjemme hos kunden. De er et bra team.

Hør hele historien deres i podcasten vår

Det handler om samarbeid

For Thijs og Lex startet det hele med dem som et team. Ferdighetene deres utfyller hverandre. Thijs er den utadvendte selgeren som møter kundene når de kommer inn i utstillingslokalet. Lex bruker sin erfaring som tømrer til å sørge for at kjøkkenet blir målt og montert riktig. Han drikker også mye kaffe med kundene og sørger for at de er fornøyde.

Men en vellykket butikk handler også om teamet i butikken – spesielt når det skal åpnes en til butikk. Kaptein-brødrene har et flott team, både i butikken og på lageret. 

 

Bilde: Tazama

Du er ikke bedre enn det siste kjøkkenet ditt, sier de. Så man må alltid holde fokus og utføre godt arbeid for å klare det. Ellers mister du teken.

— Thijs Kaptein
Medeier hos Kvik Heerhugowaard og Kvik Hoorn

Har du drømt om å starte en forretning sammen med broren din?

Hva med søsteren din eller partneren din? La drømmen gå i oppfyllelse. Søk om å bli franchisetaker i Kvik.

Søk i dag