Granitt

Skal det være lyst og polert eller mørkt og matt? Granitt kommer i mange varianter, og hos Kvik kan du få en kul granittbenkeplate til alle typer kjøkken – uansett om du foretrekker lys eller svart granitt. Se utvalget lenger nede på siden. Granitt er fra naturens hånd et vakkert og slitesterkt materiale. De naturlige fargestrukturene gir hver enkelt benkeplate sitt eget uttrykk – noe som gir personlighet og særpreg til hele kjøkkenet. Med granitt får du en solid benkeplate som vil gi deg masser av kjøkkenglede i mange år fremover.
Hvitt rustikt kjøkken med innbygd stekeovn og hvite fronter

Hva er granitt?

Granitt er et naturmateriale som har unike farger og mønstre. Det er utvunnet fra jordskorpen og blir skåret ut i store blokker som deretter blir tilpasset til benkeplatestørrelse. Heretter får den rå benkeplaten kantsliping og overflatebehandling – og kan tilpasses med detaljer og avslutninger. Siden granitt er et naturmateriale, kan du forvente å få en benkeplate med en helt egen look, fordi mønstrene i steinen er naturskapt og unike for akkurat din benkeplate.

Fordeler med benkplater av granitt

  • Robust og slitesterk
  • Rått, organisk uttrykk
  • Holdbar i mange tiår

Rengjøring av granitt

En benkeplate i granitt er lett å vedlikeholde – du trenger bare tørke av benkeplaten med en oppvridd oppvaskklut én gang om dagen, slik at du unngår at den får skjolder fra væsker og matrester. Hvis skitten er mer gjenstridig enn det vann og klut kan takle, tåler granitt også mer hardføre rengjøringsprodukter, så lenge de ikke er for sure (lav ph-verdi) eller inneholder blekemiddel.

Selv om granitt er et svært robust materiale, bør du bruke et skjæreunderlag når du skjærer grønnsaker og annet. Ellers kan du skade knivene – og benkeplaten vil også miste glansen, samtidig som risikoen for flekker øker.
Granitt er svært varmebestandig, men vi anbefaler at du bruker bordskåner til varme fat. Da er du også sikker på at benkeplaten ikke tar skade av ru bunner på fat og gryter.

For å unngå at benkeplaten suger væske og får flekker, bør du impregnere benkeplaten. Har du en lys benkeplate, er impregnering én gang i året nok – og for mørke benkeplater kan du nøye deg med en behandling annethvert år.

Kjøkkenrengjøring