Slik holder du kjøkkenet rent

Vi har mange gode råd om optimal rengjøring og vedlikehold av kjøkkenet ditt.

Å rengjøre kjøkkenet er en av de oppgavene som bare må gjøres. Det er aldri spesielt morsomt, men det er fantastisk å se seg rundt på rene, glitrende overflater når jobben er gjort. Og du kan gjøre det morsommere underveis ved å sette på litt musikk og bare slå deg løs. Her er våre beste tips for å holde kjøkkenet rent, ryddig og godt vedlikeholdt – musikken kan du velge selv. Men hvis du ikke finner noe som passer, liker vi denne spillelisten, som er laget av The Kitchn. 

Velg overflatene dine med omhu

Det er verdt å tenke på rengjøring allerede når du velger kjøkken. Hvis du ikke vil bruke mye tid på rengjøring, må du huske å velge materialer som er resistente mot fingeravtrykk og flekker, og som krever minimalt vedlikehold.

Laminat og kompositt gjør rengjøringen enklere. Det er fordi fettete avtrykk og flekker lett kan fjernes med en vanlig våt klut. I tillegg er riper eller flekker mindre synlige på en benkeplate med litt struktur i overflaten.

Forleng kjøkkenets levetid

Beskytt overflatene på kjøkkenet ved å bruke rengjøringsmidler som ikke er for harde.

Bruk milde, syrebaserte produkter mot kalk i området rundt kjøkkenvasken. Bruk milde såpeprodukter mot fett og proteiner når du rengjør kjøkkendører, benkeplater og håndtak.

Bruk en myk bomulls- eller mikrofiberklut for å holde overflatene rene og unngå riper.

Green fronts with integrated handles and a wooden worktop

Gjør rengjøring enkelt

Vi har utviklet en rekke rengjøringsprodukter som gjør vedlikehold og pleie av kjøkkenet ditt til en lek. Serien inneholder oljer, poleringsmidler og rengjøringsmidler til ulike overflater. Produktene rengjør og beskytter kjøkkenet ditt, slik at du bevarer det vakre utseendet og funksjonaliteten til materialene. Du finner produktene i en Kvik-butikk nær deg. 

Finn din lokale Kvik-butikk her