Heltre

Hvis du vil gi det skandinaviske kjøkkenet ditt en lekker og organiske look, kan du velge en benkeplate i heltre. Med litt olje og en varsom hånd blir benkeplaten i heltre det vakre, naturlige midtpunktet på det nye kjøkkenet – i mange år.
Hvitt kjøkken med kjøkkenøy og en arbeidsbenk av massivt tre

MANO white

88 809,-

Et organisk og levende produkt

En benkeplate i heltre er et levende og organisk produkt – du vil derfor oppleve at treet kan utvide og bevege seg en smule. Det er en del av sjarmen med en naturlig og organisk benk. Med tiden vil du for eksempel også se at trebenkeplaten blir mørkere og mer ensfarget.

I motsetning til andre organiske benkeplater kan du enkelt selv vedlikeholde en benkeplate i tre. Hvis det er blitt riper i overflaten, kan det fikses med en rask runde med båndsliperen før du igjen har en benkeplate som er fri for riper.

Rengjøring av trebenkeplaten

Vi innrømmer det – benkeplater i tre kan kreve mer oppmerksomhet enn andre benkeplater. Som regel kan du likevel nøye deg med en lett oljebehandling av treet et par ganger i året. Bruk gjerne linolje som trekker dypt ned i treets struktur og beskytter benkeplaten mot skitt og smuss.

Det at du oljer trebenkeplaten, sikrer at den holder seg robust og motstandsdyktig mot flekker og smuss fra den daglige matlagingen. Derfor er det en svært god ide å jevnlig behandle benkeplaten med olje. Du bør olje trebenkeplaten 2-4 ganger i året – så får du også en benkeplate som holder seg pen i mange år fremover.

Oljen kan også gi benkeplaten en mørkere eller lysere glød, på samme måte som du kan fremheve benkeplatens årestruktur og dermed fremheve det helt unike ved ditt kjøkken.

Kjøkkenrengjøring
Hvitt kjøkken med massivt trebenkeplate og innebygde hvitevarer