Keramikk

En benkeplate i keramikk er den mest robuste og slitesterke benkeplaten du kan finne. Faktisk er keramikkbenkeplater hardere enn granitt – noe som betyr at de er mer motstandsdyktige mot flekker og riper. Med keramikk får du med andre ord en benkeplate som er perfekt for den aktive kokken, små klåfingre og hele familien. Svart, hvit eller grå? Hos Kvik leveres keramikkbenkeplater i en rekke farger som passer til ethvert kjøkken – enten det er et moderne, retro eller kanskje et klassisk landkjøkken.

Hva er keramikk?

I motsetning til alle andre organiske materialer, som tre, marmor og granitt, er ikke keramikk et fast materiale som blir bearbeidet og skåret til. Det er en bløt masse som blir blandet sammen av forskjellige materialer som gjør den motstandsdyktig. Så blir massen brent ved 1200 grader. Til slutt får du den mest robuste benkeplaten du kan finne.

Fordeler med keramikk

  • Motstandsdyktig mot riper
  • Varmeresistent
  • Misfarges ikke av høy varme
  • Lett å rengjøre og vedlikeholde

Visste du at keramikk både er et miljøvennlig og bærekraftig materiale? Det blir nemlig produsert av gjenbrukte naturmaterialer som sand, leire, feltspat og naturlige fargepigmenter. Dermed kan en benkeplate i keramikk faktisk redusere klimasporet ditt.

Rengjøringsveiledning for din benkeplate i keramikk

En keramisk benkeplate er enkel å rengjøre og vedlikeholde – du kan som oftest nøye deg med å tørke av benkeplaten med en mikrofiberklut etter bruk. Hvis du syns at benkeplaten trenger en større omgang, kan du bruke et rengjøringsmiddel med en pH-verdi på 4–6 eller 8–10. Unngå bare rengjøringsmidler som er svært sure, eller som inneholder blekemidler. Siden materialet keramikk er helt tett, trenger du ikke impregnere benkeplaten. 

Kjøkkenrengjøring