Laminat

Skal kjøkkenbenkeplaten primært være funksjonell, rimelig og enkel å rengjøre, men likevel pen å se på, kan en laminatbenkeplate være løsningen. Moderne laminat er et særdeles slitesterkt materiale som holder til både små og store kokker med store armbevegelser. Våre laminatbenkeplater kommer i en rekke farger og designer, og vi har helt sikkert også en kjøkkenbenkeplate som passer til ditt kjøkken og din stil – enten den er klassisk og romantisk eller lett og moderne.

Hva er laminat?

Laminatbenkeplater består av en sponskivekjerne foret med spesialpapir, som er impregnert med melamin. Resultatet er en benkeplate som er motstandskraftig og ikke får deg svette på pannen vid rengjøring.

Fordeler med laminat

  • Robust og hållbar
  • Klarer varme opp til 110 grader
  • Lett att vedlikeholde og rengjøre

Selv om laminat er varmebestandig på opptil 110 grader, bør du aldri plassere varme gryter og stekpanner direkte på benkeplaten, men i stedet på benkeskummare – da holder platen også lenger.

Treforkant

For å skape en fin og gjennomført detalj kan du velge en treforkant i enten natureik eller mørk eik som tillegg på alle laminat-, Kvik Touch- og Kvik Core-benkeplater.

Rengjøringsveiledning

Det krever ikke mange krefter å rengjøre en laminatbenkeplate, bare du husker å tørke overflaten daglig med en oppvridd oppvaskklut. Husk å tørke bort flekker av rødvin, karri eller lignende med intens farge med det samme, siden overflaten på benkeplaten er åpen og dermed kan bli misfarget. Hvis uhellet er ute og benkeplaten får gjenstridige flekker, kan du bruke et universalrengjøringsmiddel uten sulfo.

Et av laminatbenkeplatens sårbare områder er sammenføyningene ved for eksempel et hjørne. Her må du følge ekstra nøye med på at det ikke trenger inn for mye fukt, siden det kan få laminatet til å bule opp.

Kjøkkenrengjøring