Veiledning til et U-formet kjøkken

Et U-formet kjøkken er klassifiseres generelt som et kjøkken med skap og benkeplater på alle tre sider (og åpen side der du går inn), sånn som en hestesko. Det er en flott form som passer til både store og mindre kjøkken.

Hva er fordelene?

Du har kanskje hørt om arbeidstrekanten når du har holdt på med kjøkkenplanlegging? Det U-formede kjøkkenet er et perfekt eksempel på at dette fungerer. Trekanten til ethvert kjøkken bør innebære både kjøleskapet, komfyren og vasken er i umiddelbar nærhet, og det er akkurat det du får med denne kjøkkenstilen. Dette er en stor fordel for en harmonisert matlagingsopplevelse. 

 

Utformingen og maksimal benkeplass gjør det også enkelt for to eller flere personer å tilberede et måltid uten å forstyrre hverandre for mye. Det er generelt sett et utrolig brukervennlig kjøkken med skap og oppbevaring som står i stil til benkeplassen. 

Hva må man ta hensyn til?

Størrelsen på rommet kan endre følelsen av dette kjøkkenet. Hvis det er for mye gulvplass, kan arbeidstrekanten plutselig bli nesten for stor og dermed en hindring. Hvis det er for lite gulvplass, kan det kjennes litt trangt ut.

 

Du bør også tenke på hvordan du skal maksimere plassen i de to nedre hjørneskapene – de kan være vanskelige å komme til i! Vurder å investere i et snurrebrett eller en karusell for å være sikker på at du bruker all plassen. 

Kan et U-formet kjøkken tilpasses?

Så absolutt. Det fine med dette kjøkkenet er at det er lett å tilpasse. Den mest populære tilpasningen er å legge til en frokostbar. Da får du ikke bare litt ekstra oppbevaring og benkeplass, men kan også skape god stemning og få et flott sted å spise kjappe måltider. Hvis du har store vinduer, kan disse være flotte å bruke som et blikkfang på enden av kjøkkenet, der de vil slippe inn rikelig med naturlig lys og du kan se ut mens du tar oppvasken. Det finnes uendelige muligheter, ta en titt på Instagram-siden vår for å se hva andre har gjort for å lage et unikt U-formet kjøkken.

Ta en titt på vår Instagram

Slik maksimerer du plassen

Hvis du har et mindre U-formet kjøkken, bør du vurdere å tilføye ekstra hyller og henge gryter og panner høyere opp – eller til og med fra taket! 

Eventuelle merkelige tomrom kan brukes som små spiskammers – husk å bruke mest mulig plass helt opp til taket. Kjøp en liten krakk sånn at du kommer til alle disse bortgjemte hjørnene på kjøkkenet.

En kjøkkenøy gir deg ikke bare ekstra benkeplass (og et flott sted å ha en samtale), men kan brukes til oppbevaring hele veien rundt, eller til praktiske hyller til større kjøkkenartikler som du vil ha tilgjengelig, men ikke stående fremme hele tiden.