Fire tips for å leve et mer bærekraftig liv på kjøkkenet

Det er de små tingene vi gjør hver dag som virkelig teller. Vi har snakket med eksperter og samlet de beste tingene du kan gjøre for å leve et grønnere liv på kjøkkenet ditt.

De små valgene vi tar på daglig basis kan virkelig utgjøre en forskjell til sammen. Vi må bare være bevisste på dem og gjøre dem til en daglig rutine. Noen av dem er enkle og andre er litt vanskeligere, og noen er til og med litt overraskende. Les videre for å finne ut mer.

1. Bruk fornybar energi

Å sørge for at strømforsyningen bare kommer fra fornybar energi er et av de viktigste skrittene du kan ta for å gjøre livet ditt på kjøkkenet mer bærekraftig. Kontakt strømleverandøren din og be om grønn energi i dag, det kan faktisk redusere CO2-avtrykket ditt med opptil 60 %!

KVIK-TIPS

Vi byttet til 100 % fornybar energi på fabrikken og hovedkontoret i 2018, og det har hatt en stor innvirkning på målet vårt om å bli CO2-nøytrale.

Les om hvordan produksjonen vår ble CO2-positiv

2. Sorter avfallet

De fleste områder har søppelsortering der du skiller organisk og ikke-organisk søppel, metall, glass, plast og papir. Sørg for å følge reglene for søppelsortering i ditt område og gjør ditt beste for å sortere alt. Alt hjelper.

KVIK-TIPS

Vi har gjort sortering av søppel til en lek med de fantastiske søppelsorteringsløsningene våre.

3. Reduser matavfall

Kjøp bare det du trenger og spis alt du kjøper, det er faktisk så enkelt. Vi kaster i gjennomsnitt 173 kg mat per person hvert år! Planlegg måltidene dine slik at du bare kjøper det du vil bruke. Bruk fryseren din og vær kreativ med restene når du har det. Alt hjelper.

KVIK-TIPS

Ta en titt på hvitevarene våre som hjelper deg med å bevare mat lenger og varme rester på en effektiv måte.

Velg energisparende hvitevarer

4. Bruk oppvaskmaskinen

Tro det eller ei, oppvaskmaskinen bruker faktisk mindre vann enn du gjør ved å vaske for hånd. Bare sørg for at den er full når du kjører den og bruker Eco-innstillingen for maksimal energieffektivitet.

KVIK-TIPS

Vi tilbyr et bredt spekter av effektive, energibesparende oppvaskmaskiner fra kjente merkevarer til overraskende lave priser. Og med deksler som passer til designene våre, passer de sømløst inn i kjøkkenet ditt.

Oppvaskmaskiner og mer

Vil du lære mer?

— Snakk med ekspertene våre

– og finn den mest bærekraftige løsningen for prosjektet ditt.

— Les mer om bærekraftmålet vårt her

– les alt om hva vi har gjort og hva vi skal gjøre.