Fire tips for å leve et mer bærekraftig liv på kjøkkenet

Det er de små tingene vi gjør hver dag som virkelig teller. Vi har snakket med eksperter og samlet råd om hvordan du kan tenke bærekraft inn i kjøkkenhverdagen.

De små valgene vi tar på daglig basis kan virkelig utgjøre en forskjell til sammen. Vi må bare være bevisste på dem og gjøre dem til en daglig rutine. Noen av dem er enkle og andre er litt vanskeligere, og noen er til og med litt overraskende. Les videre for å finne ut mer.

1. Bruk fornybar energi

Noe av det viktigste du kan gjøre for å redusere karbonavtrykket ditt i hverdagen, er å sørge for at all strømmen du bruker på kjøkkenet, kommer fra fornybare kilder. Kontakt strømleverandøren din og be om fornybar energi i dag, det kan faktisk redusere CO2-fotavtrykket ditt med opptil 60 %!

KVIK-TIPS

Vi gikk over til 100 % fornybar energi i fabrikken og på hovedkontoret vårt i 2018, og det har gjort en merkbar forskjell i utslippene våre.

2. Sorter avfallet

De fleste områder har søppelsortering der du skiller organisk og ikke-organisk søppel, metall, glass, plast og papir. Sørg for å følge reglene for søppelsortering i ditt område og gjør ditt beste for å sortere alt. Alt hjelper.

KVIK-TIPS

Vi har gjort sortering av søppel til en lek med de fantastiske søppelsorteringsløsningene våre.

3. Reduser matavfall

Kjøp bare det du trenger og spis alt du kjøper, det er faktisk så enkelt. Vi kaster i gjennomsnitt 173 kg mat per person hvert år! Planlegg måltidene dine slik at du bare kjøper det du vil bruke. Bruk fryseren din og vær kreativ med restene når du har det. Alt hjelper.

KVIK-TIPS

Ta en titt på hvitevarene våre som hjelper deg med å bevare mat lenger og varme rester på en effektiv måte.

4. Bruk oppvaskmaskinen

Tro det eller ei, oppvaskmaskinen bruker faktisk mindre vann enn du gjør ved å vaske for hånd. Bare sørg for at den er full når du kjører den og bruker Eco-innstillingen for maksimal energieffektivitet.

KVIK-TIPS

Vi tilbyr et bredt spekter av effektive, energibesparende oppvaskmaskiner fra kjente merkevarer til overraskende lave priser. Og med deksler som passer til designene våre, passer de sømløst inn i kjøkkenet ditt.

Vil du lære mer?

— Snakk med ekspertene våre

– og finn den mest bærekraftige løsningen for prosjektet ditt.

— Les mer om bærekraftmålet vårt her

– les alt om hva vi har gjort og hva vi skal gjøre.