Bærekraft

— 3 tips du bør ha i bakhodet når du kjøper kjøkken

Green kitchen with integrated handles and a wooden worktop

OMBRA green

87 874,-

Noen beslutninger for ditt nye kjøkken har en større innvirkning på planeten vår enn andre. Som en del av vår bærekraftsreise har vi gjennomført en full livssyklusstudie av et kjøkken. Vi deler det vi har lært, og gir deg tre viktige måter du kan påvirke gjennom ditt valg av kjøkken, basert på fakta og informerte valg.

Vi ønsker alle å gjøre det vi kan for å redusere utslippene våre. Det er definitivt en topp prioritet for oss. Som en del av reisen vår ønsker vi å gjøre det enklere for deg som kunde å tenke bærekraft inn i kjøkkenet ditt.

Et kjøkken er en langsiktig investering og et produkt med lang levetid, så det er et flott sted å gjøre en innsats for å ta mer virkningsfulle beslutninger. For hvor tilbringer vi tross alt mer tid enn på kjøkkenet?

Vi har gjennomført en studie om livssyklusen til et kjøkken, og som en del av den beregnet vi CO2-påvirkningen et kjøkken har i løpet av en levetid på 15 år. Vi fant ut at du kan ta noen relativt enkle beslutninger som kan ha stor innvirkning.

1. Velg energisparende hvitevarer

Å velge hvitevarene med best energiklassifisering, betyr store CO2-besparelser i løpet av levetiden til et kjøkken.

KVIK-TIPS

Visste du at Kvik tilbyr et bredt spekter av effektive, energibesparende hvitevarer fra kjente merkevarer til overraskende lave priser?

Hvitt kjøkken med massivt trebenkeplate og innebygde hvitevarer

2. Velg treverk

Du kan gjøre en reell forskjell bare ved å velge riktig benkeplate. Laminat eller heltre er det mest bærekraftige valget. En benkeplate i laminat har et 6,5 ganger lavere CO2-fotavtrykk per m2 sammenlignet med en komposittbenkeplate.*

KVIK-TIPS

Vi har over 30 forskjellige laminat- og heltrealternativer som alle er laget av sertifisert treverk, inkludert en i 2 cm heltre eik, med vugge-til-vugge-sertifisert behandling. En vugge-til-vugge-sertifisering er et globalt anerkjent mål på sikrere og mer bærekraftige produkter laget for sirkulær økonomi.

Ta en titt på benkeplatene våre

3 Velg resirkulert

Velg et kjøkken som er produsert med så mye resirkulert materiale som mulig, for å redusere CO2-fotavtrykket. Resirkulerte materialer kan være sponplater eller MDF på innsiden eller resirkulerte PET-fronter på utsiden.

KVIK-TIPS

Visste du at vi kontinuerlig innoverer og finner nye måter å bruke resirkulerte materialer på? For eksempel lages alle våre folierte fronter av resirkulerte PET-flasker. For hver 60 cm front resirkulerer vi 40 PET-flasker. Og vi har investert i en forbrenningsovn som omdanner treavfallet vårt til varme – noe som har redusert CO2-fotavtrykket vårt betydelig.

Ta en titt på våre danske designkjøkken

Vil du vite mer?

— Snakk med ekspertene våre

– og finn den beste bærekraftige løsningen for prosjektet ditt

— Les mer om bærekraftmålene våre her

– les alt om hva vi har gjort og planene og ambisjonene våre for den nærmeste fremtiden.