Designveiledning til små kjøkken

Hvordan kan du få mest mulig ut av kjøkkenet ditt med begrenset plass? Et lite kjøkken betyr ikke nødvendigvis trange og overfylte skap og skuffer, akkurat som noen få kvadratmeter ikke betyr at du må nøye deg med et tekjøkken. Det er mye du kan gjøre for å få plass til alt av servise og kjøkkenapparater på et lite kjøkken. Her får du gode råd om hvordan du får utnyttet et lite kjøkken på best mulig måte.

Et bra kjøkken er det som passer dine personlige ønsker og behov. Vi har alle svært forskjellige holdninger til hva et kjøkken skal kunne være, både når det gjelder det praktiske og det estetiske. Det er viktig at du vurderer nøye hvilke ønsker du har for det nye kjøkkenet, og om disse er mulige å oppfylle med den plassen du har. Kanskje du trenger ekstra benkeplass til hakking, kutting og tilberedning? Eller vil du heller spare den ekstra benkeplassen og gi rom for en liten spiseplass? Tenk på hva som er viktigst for deg i det nye kjøkkenet ditt.

Fem viktige spørsmål

1. Hva liker/misliker du med dagens kjøkken?

2. Skal kjøkkenet bare tilpasses dine behov, eller deler du det med andre?

3. Skal det være plass til å spise her? Eller vil du helst ha ekstra benkeplass?

4. Hvilken stil vil du at kjøkkenet ditt skal ha, og samsvarer den med stilen til resten av leiligheten din?

5. Kan drømmene dine realiseres når det gjelder plass og penger?

MILK white

27 596,-

Bruk farger for å skape rom

Når du har begrenset plass til kjøkkenet, kan du bruke farger for å gi en bedre romfølelse. Du kan gjøre mye for å skape en illusjon om at plassen er større enn den faktisk er.

Tenk på hvilke farger du velger når du skal ha nytt kjøkken. Hvis du bare har noen få kvadratmeter, kan det være fristende å velge bare lyse og hvite farger, men hvis du bruker både mørke og lyse nyanser, fremhever du lyselementene og skaper en dynamikk.

PAVIA white

51 939,-

Utnytt plassen på en smart måte

VEDA green

23 845,-

Drømmer du om et samtalekjøkken, men tror du har for liten plass? Våre samtalekjøkken er ikke bare til store boliger. Hvis kjøkkenet for eksempel er en forlengelse av stua, kan et samtalekjøkken være en åpenbar løsning. Da får du muligheten til å prate og kose deg med familie og venner mens middagen putrer i pannen.

Samtalekjøkken® til små rom

Utforsk alle kjøkkendesignene våre