Hva koster et nytt bad?

MANO white

25 551,-

Et lekkert bad er noe svært mange drømmer om. Et eget rom som skaper velvære og dekker alle ønsker og behov. Og som avspeiler stilen og preferansene dine ned til minste detalj. Men hva koster det å få et nytt bad, og hvilke forhold virker inn på totalprisen? Det avhenger av utgangspunktet ditt, behovene dine og ja – drømmene dine!

Start med en plan

Hva bør jeg vurdere før jeg går i gang med å bygge det nye badet, og hvor mye koster det?


Det er spørsmål som de fleste stiller seg når de setter i gang med et nytt bad. Uansett om oppgaven er et helt nytt bad eller renovering av et eksisterende rom, kan det virke uoverkommelig, og det er alltid mange faktorer man skal ta høyde for. Derfor er det viktig å starte med å legge en plan for prosjektet. Planen skal gi deg en oversikt over hva som skal gjøres når og av hvem, samt hvilke utgifter som er knyttet til de enkelte delene.

Viktige vurderinger i planleggingsfasen

Første og vigtigste punkt på agendaen er at definere dine behov. Dernæst kan du begynde at undersøge, hvordan dit nye badeværelse bedst imødekommer dem. Overvej f.eks. spørgsmål som:

 • Det første og viktigste punktet på agendaen er å definere hvilke behov du har. Deretter kan du begynne å undersøke hvordan det nye badet best kan dekke dem. Vurder f.eks. spørsmål som:
  • Hvor mange som skal bruke badet – og er det både barn og voksne?
  • Hvor mye oppbevaringsplass har du bruk for? 
  • Skal det legges nytt gulv, og skal det være med gulvvarme?
  • Skal du ha fliser på veggene, og i så fall, hvilken type?
  • Er én håndvask nok, eller har du bruk for en dobbeltvask? 
  • Vil du ha badekar, eller kan du klare deg med et dusjkabinett eller en dusjnisje?

 

Planlegg veien til et nytt bad

PRATO grey

16 172,-

Hvor stort er badet? Og skal det være større?

Det sier seg selv at jo mer omfattende ombyggingen er, desto mer vil prosjektet koste. Badet er som regel det rommet i hjemmet med den høyeste kvadratmeterprisen, og det er viktig å ta stilling til hvor stor del av budsjettet som skal gå til ombygging.

Start med å måle opp badet for å finne ut av hvor mye plass du har å jobbe med. Har du nok plass, eller skal rommet utvides ved å endre på husets rominndeling? Det er alltid deilig med mer plass, men kostnadene øker raskt hvis du har behov for å gjøre badet større, spesielt hvis du skal ta bort bærevegger. Vurder derfor behovene – og budsjettet – nøye før du kommer for langt med drømmeinnredningen.

VEDA white

7 945,-

Gode råd når du skal kjøpe nytt bad

-- hvordan får du drømmen til å matche budsjettet?

Bygger du et helt nytt bad, f.eks. i et tilbygg, er det ikke urealistisk å ende opp med en kvadratmeterpris på 25 000–30 000 kr. Et bad på fem kvadratmeter kan altså koste rundt 125 000–150 000 kr. Det kan selvfølgelig gjøres både dyrere og billigere, igjen avhengig av behov og ønsker – og valgene du tar underveis.

PAVIA white

12 378,-

-- renovering eller oppgradering?

Er det snakk om en renovering eller oppgradering av et eksisterende bad, hvor avløp, rør og varme allerede er på plass, kan du få et nytt bad med et noe lavere budsjett. Og så har valg av fliser, blandebatteri, VVS-produkter og baderomsmøbler størst betydning for den samlede prisen, kombinert med håndverkernes timelønn. Også her kan prisene variere mye.

Hos Kvik trenger ikke et nytt bad å koste en formue

Hos Kvik er vi eksperter på å realisere drømmene dine om et kult bad innenfor budsjettet som er satt – uansett om du skal bygge nytt, renovere eller bare oppgradere det du har.

Vi tilbyr lekre baderomsmøbler i stilren dansk design, fremstilt i rengjøringsvennlige og slitesterke materialer som holder i mange år. De fleste av skapene våre har integrert vask og gir deg massevis av oppbevaringsplass til alt det praktiske. Perfekt både til det nye badet og til det eldre badet som trenger et løft i forhold til design og funksjonalitet.

Vi kan også hjelpe deg med å designe et nytt bad fra A–Å, og vi har et stort sortiment av VVS-produkter, blandebatterier, speil, belysning og annet tilbehør.

Bestill et møte.

Vi vet at et nytt kjøkken er et stort prosjekt. Vi ønsker å sikre at vi har tid nok til å gi deg inspirasjon, hjelpe deg og svare på alle spørsmålene dine. Derfor oppfordrer vi deg til å booke et møte slik at vi har nok av tid satt av til bare deg. Møtene er gratis og uforpliktende, og vil hjelpe deg uansett hvor langt du har kommet i planleggingsfasen.

Noen få eksempler på baderomsdesign fra oss i Kvik

Se alle baderomsdesign