Organiser oppbevaringen – og få kjøkkenet til å skinne

Du må ha prøvd det – den mektige følelsen av å stå på et kjøkken der alt er så godt organisert at kjøkkenet nesten snakker til deg og ber deg om å begynne å lage den deilige middagen – på mindre enn 10 minutter.

Noe av det kommer naturlig med dansk design, fordi det alltid er fokusert på funksjonalitet og integrerte løsninger akkurat der du trenger dem mest.

Men likevel, å planlegge drømmekjøkkenet ditt betyr å organisere det til familiens husholdningsstørrelse, kjøkkenaktivitet – romoppsett. 

Selvfølgelig kan du alltid få eksperthjelp fra en av våre Kvik-kjøkkenkonsulenter, men for å gi inspirasjonsmotoren din noe å tygge på kan vi ta en titt på hovedprinsippene og litt grunnleggende kjøkkenvitenskap og kanskje litt organiseringsinspirasjon.

Del organiseringen opp i de 5 arbeidssonene

Det er overraskende enkelt å følge den visuelle inspirasjonen din når du planlegger prosjektet i et Kvik-showroom – men vi foreslår faktisk å følge litt vitenskap også. Hos Kvik gjennomførte vi en vitenskapelig undersøkelse med 500 familier, der vi kartla bevegelsene og aktivitetene deres på kjøkkenet. Hovedresultatet er de fem arbeidssonene, og vi anbefaler virkelig å lese om dem. De veileder deg gjennom så mange interessante detaljer om elementene som trengs for et godt organisert kjøkken. Men her er en rask oppsummering:

Organiseringsprinsippet

Alle kjøkken – store og små – er fulle av liv og arbeid. Sosialt liv av nesten alle typer og hovedsakelig én type arbeid: kjøkkenarbeid. Det sosiale livet har en tendens til å spre seg og okkupere alt, men kjøkkenarbeid har en naturlig progresjon. En prosess som går gjennom fem faser. På et vanlig kjøkken skaper dette stress ved frokost, lunsj og middag – men det velorganiserte kjøkkenet balanserer de to sidene ved å dedikere fem arbeidsstasjoner eller -soner til ett trinn hver. Arbeidssonene forstyrrer ikke hverandre, og resultatet – for eksempel middag – er sikret, og resten av rommet er frigjort for sosialt liv. Og det – er samtalekjøkkenet.

Bygg bærekraftige vaner -

- mens kjøkkenplanene dine fortsatt er ferske

Med det nye Kvik-kjøkkenet ditt har du en unik mulighet til å organisere søppelhåndteringen for akkurat den prioriteten den trenger, slik at sortering og tømming av søppel er både uanstrengt og problemfritt – og klar til å støtte bærekraftsinitiativene i lokalmiljøet ditt.

Sortering er for alle

Hver og en av de fem arbeidsprosessene på kjøkkenet kan generere søppel – og sortering er bare effektivt når det er enkelt. Så vi foreslår at kjøkkenet har ett sorteringspunkt, som både er godt utstyrt for flere søppelkategorier og er plassert med lett tilgang for alle – kanskje mellom hovedbidragsyterne til søppel: vasken/skyllesonen og kuttesonen.

Du kan se alle Kviks søppelsystemer her og få mer inspirasjon i veiledningen vår til søppelsortering på kjøkkenet ditt. 

- med systemer som sier farvel på en fin måte

Proff søppelsortering

… betyr å ha optimal plass til hver kategori av søppel. Kviks modulære søppelsystem lar deg organisere skuffen din som en resirkuleringsstasjon.

RecCollector – integrert og diskré

... og en elegant måte å følge søppelet ditt helt til søppeldunken på gårdsplassen på

Dedikert skap til søppel

Søppelsystemer kan integreres i vaskeskap eller ha et dedikert skap for seg selv – for å dekke dine behov.

Organisering betyr å gi ting et fint hjem

Det betyr noe hvor du oppbevarer ting, fordi du vil ha dem nær prosessene du skal bruke dem til. Men det betyr også noe hvordan du oppbevarer dem – hvordan oppbevaringen ser ut og hvordan den er fin å se på hver gang du kommer for å hente eller sette tilbake favorittingen din. Velg skap som du og familien liker, som inviterer deg til å åpne dem – så vil de integreres vakkert i hverdagslivet ditt.

«Rar oppbevaring» – men du gir det et fasjonabelt hjem

«Spiskammer» kan høres litt gammeldags ut – men selv moderne familier vil ha mange ting og dagligvarer som faller i mellom normale oppbevaringskategorier: Ikke til kjøleskapet eller fryseren, ikke til krydderhyllen eller et skap. Et spiskammer er en perfekt og romslig løsning, og det er mulig å bygge et i en rekke kjøkkendesign – med hjelp fra en av Kvik-kjøkkenkonsulentene våre. 

Hold pulveret tørt og krydderne dine i nærheten

Organiser kjøkkenet ditt slik at det passer livsstilen din. Nøyaktig hvilken stil er opp til deg, men dette tandem-uttrekkssystemet er et eksempel på hvordan vi kan oppgradere «matlagingsarbeidssonen» din med et arsenal av smaksvåpen.

Så når oppskriften sier «smak til med krydder», trenger du ikke å nøye deg med salt og pepper. Velg blant alle favorittsmakstilsetningene og -krydderne – der og da – og sett de tilbake på plass.

XXL lar deg organisere deg for fremtiden

En ting er sikkert – husholdningen din vil utvikle seg gjennom hele levetiden til det nye kjøkkenet ditt. Og siden det er umulig å forutsi den utviklingen, må oppbevaringsstrategien din være klar.

Organiser kjøkkenet ditt for de neste 20 årene

Oppbevaring får en helt ny dimensjon hvis du velger XXL for det nye kjøkkenet ditt. Du kan ha skuffer så romslige at de har skuffer inni seg – så det er virkelig bare fantasien din og de fremtidige behovene til familien som setter grensene for hva du kan bruke dem til. Du kan lese mer om XXL-designkonseptet her.

Kjøkkenoppbevaring – en glemt kunst

En intelligent plan for kjøkkenoppbevaring gir deg flere spørsmål

  • Langsiktige vs. kortsiktige oppbevaringsbehov
  • Tørrmat vs. ferske råvarer
  • Gryter og panner vs. take away eller mikrobølgeovn

There are no rules of what a family your size will be storing in the kitchen - but clearly it depends on the cooking habits and kitchen dreams you have. Some food styles depend heavily on fresh, perhaps organic produce, others need to store a month of rices or grains. Some families shop big and keep stock, others follow today's inspiration.

Storing vs storing away

You can be sure, that with a Kvik kitchen, every cubic centimetre that is not used for appliances can be used for storing. But in general, the kitchen is too busy a place to store supplies away long term. Your stored items should be available to you in an instant. The days of forgotten pots in the back of old cabinets should be long gone

We suggest, you plan by looking at your preferences of today, but think a head. For this reason, Kvik kitchens are spacious and modular on the inside to meet your future needs. 

Hver centimeter med plass kan være oppbevaring

Frigjør det vertikale potensialet

og hold det fritt for kjøkkenos

Hold all oppbevaring relevant

- la selv det dypeste hjørnet jobbe for føden

Hold oppbevaring tilgjengelig

Du trenger virkelig ikke hyller på veggene

Optimaliser skuffeoppbevaring

... ved å velge organiseringen som passer deg i dag – og omorganiser det neste år!

Skuffer