Hvor mye koster et nytt kjøkken?

White kitchen with a kitchen island and tall cabinets

VEDA white

89 338,-

Det er mange hensyn å ta når en beregner prisen for et nytt kjøkken, og helt ærlig er det veldig vanskelig å gi et nøyaktig estimat. Den gode nyheten er at denne artikkelen vil kunne hjelpe deg å synliggjøre hva du bør tenke på og inkludere i et kostnadsestimat for ditt nye kjøkken.

Hjertet i hjemmet, hvor alle fester begynner og slutter, hvor hvert trøstende måltid blir laget, hvor diskusjoner, feiringer og livet skjer. Kjøkkenet er en stor del av dagliglivet ditt – og en langsiktig investering.

 

Her hos Kvik forstår vi at det å planlegge det nye kjøkkenet ditt kan være en skremmende oppgave. Enten du er proff på kjøkkenmontering eller en førstegangskjøper, vil du ha mange spørsmål. Vi ønsker å bruke drømmen din som utgangspunkt – og hjelpe deg med å realisere den.

 

Sammen kan vi fokusere på å finne en løsning som passer til både budsjettet og behovene dine, slik at du er lykkelig i årene som kommer. Vi har dekket alt du trenger å vurdere når du skal finne prisen på det nye kjøkkenet, for å gjøre disse drømmene til virkelighet.

Hva er den gjennomsnittlige kostnaden for et nytt kjøkken?

Uansett hvor frustrerende det kan være å høre «det kommer an på», så er det dessverre sant! Det er så mange komponenter å vurdere, og et stort utvalg av prisklasser, noe som gjør det vanskelig å gi et endelig svar. Det er helt opp til deg, smaken din og budsjettet ditt. Så for å gi deg en idé om prisen på det nye kjøkkenet vil vi vise deg hvert trinn du bør vurdere, og til slutt vil du forhåpentligvis ha en bedre forståelse av prisen på drømmekjøkkenet ditt.

BORDO white

15 455,-

Lite kjøkken

Et lite kjøkken fra Kvik koster mellom 15.000 - 50.000,- og avhenger av valg av benkeplate, antall skapelementer osv.

AVOLIA clay

106 810,-

Mellomstort kjøkken

Et mellomstort kjøkken fra Kvik koster mellom 50.000 - 115.000,- og avhenger av valg av benkeplate, antall skapelementer osv.

MANO arizona beige

104 541,-

Stort kjøkken

Et stort kjøkken fra Kvik koster typisk fra 100.000,- og avhenger av valg av benkeplate, antall skapelementer osv.

Seks viktige hensyn

Det er seks viktige hensyn som bør tas i betraktning når du skal finne ut hva prisen på det nye Kvik-kjøkkenet ditt vil bli. Størrelse, design, hvitevarer, vasker, blandebatterier, benkeplater og installasjon. Vi vil gå gjennom dem steg for steg i denne dyptgående kjøkkenveiledningen og forhåpentligvis gi deg et klarere kostnadsbilde til slutt.

1. Størrelse

Det kan virke opplagt, men størrelsen vil være den første faktoren å ta hensyn til. Å måle hele arealet du skal bruke vil gi deg en idé om antall skap du trenger, hvor mye arbeidsplass du ønsker og hvor mange hvitevarer du kan få plass til. Størrelsen på kjøkkenet vil sannsynligvis være en av de største utgiftene, så prøv å se for deg nøyaktig hvordan du vil utnytte og bruke plassen du har.

Se Kviks XXL
Svart kjøkken med kjøkkenøy og fargede svarte fronter

2. Design

Hvordan du planlegger å bruke kjøkkenet ditt, vil til slutt påvirke designet.

Er du typen som skjuler hvert enkelt kjøkkenapparat i skap slik at kjøkkenet ser perfekt ut til enhver tid? Eller foretrekker du at mikser, juicepresse, brødrister og vannkoker er innen rekkevidde når du måtte trenge dem? Er du en matlagingsminimalist som alltid holder deg til ett hjørne av kjøkkenet – eller liker du å utfolde deg og trenger så mye benkeplass som mulig? 

Se på flere av kjøkkendesignene våre

MANO arizona beige

104 541,-

3. Hvitevarer

Er du en teknologinerd som alltid vil ha de nyeste duppedittene? Har du spesielle merker som du kommer tilbake til igjen og igjen, eller kanskje det viktigste hensynet er prisen? Handler alt om design og estetikk? Eller er du kanskje bare interessert i lavt energibruk?

Like viktig som designet på kjøkkenet ditt, er det som passer inni det. Hvitevarer er en praktisk og avgjørende del av dagliglivet, spesielt på et kjøkken. Du kan være trygg på at vi bare jobber med de beste merkene og i alle prisklasser, så det er noe som passer for alle.

Det er fem viktige hensyn å ta med hvitevarer:

 • Møter de mine behov? Tenk på hva du skal bruke hver av dem for, hvor ofte og for hvor mange mennesker. 
 • Er de energibesparende? Ikke bare viktig for deg, men for planeten også!
 • Passer de inn med resten av kjøkkendesignet? Her er det viktig å tenke på farger og stiler for å komplimentere det nye kjøkkenet ditt. 
 • Hvordan er kvaliteten? Heldigvis jobber vi bare med de beste merkene som er der ute, men det er viktig å tenke på hvitevarer som en langsiktig investering, du vil ha noe som varer. 
 • Passer prisen til budsjettet mitt? Vurder alle kostnader for kjøkkenet ditt nøye, også for hvitevarer.

 

Ta en titt på hvitevarene vi tilbyr

4. Vasker og blandebatterier

Når det gjelder kronen på verket, er vasker og blandebatterier noen av de viktigste delene av kjøkkenet ditt. Siden de brukes hele tiden i løpet av dagen, bør du tenke deg om.

Når du vurderer vasker, må du tenke på hva som fungerer best for deg i hverdagen. Hvis du ikke har tenkt å ha en oppvaskmaskin, så fungerer kanskje et integrert tørkestativ best. Forbereder du mat til en stor familie eller middagsselskaper med jevne mellomrom? En dobbel vask vil gi deg mer plass. Foretrekker du en dyp vask for å skjule noe oppvask nå og da? Eller er du mer interessert i fargen?

Blandebatterier er like mye et designuttrykk, ikke bare på et praktisk nivå – de skiller seg ut og er synlig fra alle vinkler. Alle våre er selvfølgelig nydelig designet samtidig som de har forskjellige egenskaper. En uttrekkbar slange kan gjøre oppvasken enklere og morsommere! Blandebatterier kan også være høyteknologiske. Filtrert vann, med bobler og til og med kraner med kokende vann er et alternativ for å gjøre kjøkkenet bedre og livet litt enklere.

Vi har et omfattende utvalg av flotte vasker og blandebatterier i forskjellige størrelser, farger og kombinasjoner, slik at vi vet at du vil finne den stilen som passer ditt behov.

Kjøkkenbatteri

5. Benkeplate

Fokuspunktet til ethvert kjøkken er benkeplaten. Å sitte på den, ha endeløse samtaler og glass med vin rundt den, omstendelige middagsforberedelser,  eller tørke bort smulene fra en kjapp brødskive på morgenen. Den må være solid, vellaget og nøye utvalgt, slik at den kan vare livet ut.

Heldigvis har vi en rekke materialer, priser og fargealternativer, for at du enkelt kan finne den som passer best for deg. Vi har den perfekte løsningen for dine kjøkkenbehov, fra laminat til granitt og tre.

Prisen vil veilede deg, men det bør også praktiskheten – vi har for eksempel en rekke anti-bakterielle og ripebestandige plater som vil passe inn med familielivet.

Utforsk benkeplatekolleksjonene våre

6. Installasjon

Når du skal installere det nye Kvik-kjøkkenet ditt, har du en rekke alternativer avhengig av budsjettet, ferdigheter og tid.

 • Gjør det selv – for de der ute som elsker å gjøre det selv. Du ville være ansvarlig for demontering av det nåværende kjøkkenet og å installere det nye. Bare kjøp det du trenger fra oss og kom i gang!
 • Installer – for de av oss som liker å bli skitten på hendene. Bli kvitt det nåværende kjøkkenet selv og etterlat et tomt lerret slik at våre montører kan montere drømmekjøkkenet ditt.
 • Full service – for de som ikke liker å drive med oppussing. Full service betyr at vi fjerner stresset fra hele prosessen, fra demontering til installasjon.
Levering og installasjon

BORDO blue

62 092,-

Bli ekspert på dine egne behov

Hvordan du planlegger å bruke kjøkkenet ditt, vil til slutt påvirke designet. Ta deg tid til å vurdere nøyaktig hva du håper å få ut av kjøkkenet, og hvordan det vil bli brukt.

 

Det er noen spørsmål du bør stille deg selv når du vurderer kjøkkendesign, både estetisk og funksjonelt.

 

 • Hvor mange mennesker skal bruke kjøkkenet?
 • Hva er kjøkkenet for? Er det bare et annet rom eller er det hjertet av hjemmet?
 • Vil du ha mange gjester?
 • Hvor mange hvitevarer vil du ha plass til?
 • Hvor mye oppbevaring trenger du?
 • Vil du ha en spiseplass på kjøkkenet? Kanskje en bar eller et bord?
 • Hvilke farger vil du vurdere?
 • Hva slags stil liker du? Moderne, minimalistisk, klassisk.
 • Hvilke materialer vil du inkludere?

 

Når du har tenkt gjennom disse spørsmålene, kan du begynne den morsomme delen – gå gjennom de forskjellige seriene våre og se hvilke design som appellerer mest til deg. Foretrekker du minimalistisk og dristig som Veda? Kanskje et klassisk design som Pavia er mer din stil. Eller Mano, full av små detaljer.


Vi har et variert utvalg av kjøkken både i pris og design, så husk at stilen på kjøkkenet du velger vil påvirke den endelige prisen. Glem heller ikke at du kan blande og matche på tvers av design for å skape et kjøkken helt unikt for deg.

Siste finpuss – tilbehør.

Når det harde arbeidet er gjort, og du har en idé om hvordan kjøkkenet ditt vil se ut – først av alt, godt gjort! Nå kan du gå videre til de små detaljene som gjør kjøkkenet helt unikt. Fra smarte oppbevaringsløsninger og avfallssystemer til hyller, belysning og hvordan du maksimerer plassen i skapene dine. Vi har de perfekte delene for å skape drømmekjøkkenet ditt. Med et kontinuerlig fokus på utmerket design kan hver del blandes og matches, og de kommer selvfølgelig i forskjellige stiler for å matche kjøkkenet du velger.

Bestill et møte.

Vi vet at et nytt kjøkken er et stort prosjekt. Vi ønsker å sikre at vi har tid nok til å gi deg inspirasjon, hjelpe deg og svare på alle spørsmålene dine. Derfor oppfordrer vi deg til å booke et møte slik at vi har nok av tid satt av til bare deg. Møtene er gratis og uforpliktende, og vil hjelpe deg uansett hvor langt du har kommet i planleggingsfasen.

Samtalekjøkken® — gjør det til ditt eget.

Magien til Samtalekjøkken® ligger ikke i spesifikke mål eller oppsett, men i livet og øyeblikkene du fyller det med. Det er den hjertelige latteren som slår mot veggene under en familiemiddag, den trøstende stillheten til en sen kveldsmatbit, den delte forventningen om en kake som hever i ovnen, og den hemmelige hviskingen som utveksles over en kopp te ved midnatt. Enten det er et kjøkken for to eller et yrende familieknutepunkt, kan ethvert kjøkken være et Samtalekjøkken®.

Det er historiene, de delte opplevelsene og de kjære minnene dine som gir liv til det. Så inviter inn gleden, samtalen og tilknytningen – og se at kjøkkenet ditt forvandles til hjertet av hjemmet, et virkelig Samtalekjøkken®.

Les mer om Samtalekjøkken®

MANO arizona beige

104 541,-

Så hva kan vi hjelpe deg med?

Vi håper at du nå har en klarere forståelse av alle delene du bør vurdere når du beregner kostnadene på det nye kjøkkenet ditt.

Vi vet at dette er mye informasjon, men brutt ned i seks håndterbare trinn kan det hjelpe deg med å få en tydeligere oversikt og utgangspunkt.
Ikke glem at kjøkkenteamet vårt alltid er i butikken for å svare på eventuelle brennende spørsmål du måtte ha. Bestill et møte her i dag.