Veiledning til kjøp av nytt kjøkken

PRATO dark grey

97 254,-

Oppussing eller innsetting av et nytt kjøkken er en stor beslutning. For mange kan det virke som et uhåndterlig prosjekt og ikke uten grunn. Det er faktisk opptil 400 enkeltbeslutninger som skal tas, både store, små og mellomstore, før du kan nyte sluttresultatet og ta det nye kjøkkenet i bruk.Les mer her, og få tips og triks du kan bruke underveis. Du får også gode råd og inspirasjon til valg av materialer, funksjoner og design.

Start med å vurdere hvilke behov du har på kjøkkenet.Hvordan bruker du kjøkkenet i dag, og ønsker du å kunne bruke det annerledes i fremtiden?Dette gjelder ikke bare matlaging og oppbevaring, men også det å være sammen på kjøkkenet.

Skal kjøkkenet først og fremst brukes til matlaging?Skal det integreres med spisestua eller stua?Er kjøkkenet et sted som brukes til jobb, lekser og lek, eller kanskje til et glass vin etter en lang dag på jobben?Dine behov, ønsker og drømmer bestemmer hvilket kjøkken du bør vurdere og hvordan kjøkkenet skal utformes, slik at det passer inn i livet ditt i så stor grad som mulig.

Størrelse og plass

Størrelsen og utformingen av kjøkkenplassen danner utgangspunktet for hvilken interiørdesign du skal velge.Hvis du bor i en leilighet med noen få kvadratmeter tilgjengelig, bør du tenke på å utnytte plassen maksimalt.Hvis du har et stort kjøkken, må være oppmerksom på hvordan du plasserer kjøkkenelementene i forhold til hverandre, slik at du optimaliserer bevegelser og arbeidsflyt.

Ekspertråd: Start med det kjøkkenet du har

  • Hvilken rolle spiller kjøkkenet i hverdagen og måten dere tilbringer tiden der på?
  • Hva fungerer bra, og hva tror du kan forbedres?
  • Skal kjøkkenet være et eget rom eller en integrert del av spisestua eller stua?

 

En veiledning for å finne riktig kjøkkentype

BORDO black

33 670,-

Se for deg kjøkkenet i din egen bolig

Husk at kjøkkenoppsett du ser i katalogene og på nettsidene er eksempler, og at kjøkkenet ditt vil bli tilpasset rommet du har til rådighet og hvordan du ønsker å ha det. Når du har en 3D-modell av det nye kjøkkenet laget av den lokale butikken, vil du se at det vil være mye lettere å forestille seg hvordan det ferdige kjøkkenet vil se ut hjemme hos deg.

Bestill et møte i en butikk i nærheten

PAVIA pure grey

103 317,-

Samle inspirasjon og ideer

Vi anbefaler at du undersøker markedet grundig før du bestemmer deg for et nytt kjøkken.Det er viktig å få et komplett bilde av mulighetene, slik at du ikke ser noe du helst ville hatt når det er for sent!

Dra innom kjøkkenforhandlere for å få oversikt over det siste innen kjøkkeninnredning, design og materialer.I tillegg er det mange gode ideer og mye inspirasjon å hente fra interiørmagasiner og kataloger, på livsstilsblogger og på sosiale medier. Vi anbefaler at du sjekker ut emneknaggene#kitcheninspiration og #kvikkitchen og på Instagram.

 

Vi har satt sammen inspirasjon etter farger på Pinterest.

Samtalekjøkken® — gjør det til ditt eget.

Magien til Samtalekjøkken® ligger ikke i spesifikke mål eller oppsett, men i livet og øyeblikkene du fyller det med. Det er den hjertelige latteren som slår mot veggene under en familiemiddag, den trøstende stillheten til en sen kveldsmatbit, den delte forventningen om en kake som hever i ovnen, og den hemmelige hviskingen som utveksles over en kopp te ved midnatt. Enten det er et kjøkken for to eller et yrende familieknutepunkt, kan ethvert kjøkken være et Samtalekjøkken®.

Det er historiene, de delte opplevelsene og de kjære minnene dine som gir liv til det. Så inviter inn gleden, samtalen og tilknytningen – og se at kjøkkenet ditt forvandles til hjertet av hjemmet, et virkelig Samtalekjøkken®.

Les mer om Samtalekjøkken®

Bestill et møte.

Vi vet at et nytt kjøkken er et stort prosjekt. Vi ønsker å sikre at vi har tid nok til å gi deg inspirasjon, hjelpe deg og svare på alle spørsmålene dine. Derfor oppfordrer vi deg til å booke et møte slik at vi har nok av tid satt av til bare deg. Møtene er gratis og uforpliktende, og vil hjelpe deg uansett hvor langt du har kommet i planleggingsfasen.

Hvem skal bruke det nye kjøkkenet?

Når du skal planlegge det nye kjøkkenet, bør du tenke over hvem som skal bruke det. Er det barn i familien? I så fall bør du vurdere om de små skal kunne rekke tallerkener og glass, eller om du skal barnesikre hele kjøkkenet, ved å for eksempel å bruke overskap for å holde de skjøre tingene utenfor barnas rekkevidde.

Inviterer du ofte gjester på besøk? I så fall kan det være lurt å vurdere å ha kjøkkenøy, slik at alle kan samles rundt den og holde kokken med selskap. 

Skal kjøkkenet ha flere funksjoner i boligen? Er det her familien møtes, jobber, gjør lekser og slapper av i løpet av dagen?

Visste du at kjøkkenet ditt har arbeidssoner?

Plass til matlaging er viktig for de fleste, i hvert fall hvis du ofte lager maten fra bunnen av. Her er det ikke bare plassen på benkeplaten som teller. Enkel tilgang til kniver, skjærebrett, tallerkener, skåler og ingredienser er også viktig. Tenk derfor på hvor arbeidsplassen på benkeplaten ligger i forhold til kjøkkenets andre elementer, inkludert kjøleskap, skuffer og komfyr.

I området rundt komfyren er det ofte mange ting som skjer samtidig, og her er det viktig å ha enkel tilgang til kjøkkenredskaper, matoljer og krydder. Og du må ha et sted der det er greit å sette fra seg den varme sleiva.  

Plassen ved vasken brukes til mye forskjellig, så det må være plass til litt forskjellig, alt fra oppvask til plass til vask av fisk og grønnsaker. Sørg for at det kan være plass til flere personer som jobber sammen på kjøkkenet. Kanskje noen rydder mens andre vasker, eller kanskje du har noen småtasser som liker å hjelpe til? Pass på å ha god plass, slik at dere ikke går i veien for hverandre. 

Vi anbefaler at du organiserer kjøkkenet ditt basert på de fem arbeidssonene.

Veiledning til kjøkkenets fem arbeidssoner