Et kjøkken med gode intensjoner

— designet for å vare

Vi lager tidløs dansk design med materialer av høy kvalitet. Engasjementet går langt videre enn estetikk. Det handler om å skape produkter som varer. De utvidede garantiene våre gjenspeiler den sterke troen vår på langvarige produkter.

Resirkulerte PET-folier

I 2021 lanserte vi nye folier til laminatfrontene våre, som inneholder minst 12 resirkulerte PET-flasker per front. Dette var en betydelig milepæl i innsatsen vår for å levere produkter laget av resirkulerte materialer samt for å redusere miljøpåvirkningen vår.. Ved å resirkulere plastflasker kan vi bidra til å redusere den enorme mengden plastavfall i verden. Hver minste innsats utgjør en forskjell.

Den største utfordringen vi hadde var å utvikle denne nye folien fra resirkulerte PET-flasker og samtidig opprettholde kvaliteten, prisklassen og holdbarheten til produktene våre. Det å legge vekt på resirkulerte materialer skal nemlig ikke begrense alternativene dine eller øke kostnadene når du kjøper et nytt kjøkken.

Hva er PET?   

PET står for polyetylentereftalat og er en allsidig plast og et materiale som ofte brukes til å lage plastflasker. 

Green kitchen drawer with integrated handles

I 2023 har Kvik gitt 6 501 287plastflasker et nytt liv i kjøkkenbransjen!

Resirkulert MDF

Visste du at vi var det første danske kjøkkenselskapet som brukte resirkulert MDF i kjøkkenene våre? 

Det å ta i bruk resirkulert MDF i kjøkkendesignene våre var et banebrytende valg vi tok for å bidra å redusere miljøpåvirkningen vår. Det bød imidlertid på noen utfordringer. Det viste seg å være upraktisk å lage et attraktivt, holdbart design med 100 % resirkulert MDF, så vi fant ut at den beste løsningen var en kombinasjon av resirkulerte og nye materialer. 

Våre MDF-baserte produkter som inneholder resirkulert MDF er laget av en kombinasjon av naturtrefibre på utsiden av panelet, slik at den ser best mulig ut, mens den indre kjernen består av resirkulerte trefibre. Det er en harmonisk blanding som gjenspeiler engasjementet vi har overfor både kvalitet og å oppnå en lavere miljøpåvirkning.

Sponplate

Sponplater er laget av rekonstituert tre. Disse fibrene komprimeres og bindes sammen med harpiks. Interessant nok kan sponplater produseres fra resirkulert treavfall, noe som betyr at det nye kjøkkenet ditt potensielt kan inneholde deler av tidligere kjøkken.

Vi samarbeider aktivt med leverandørene våre for å sette høyere standarder, med sikte på å redusere miljøpåvirkningen vår. Sponplater spiller en avgjørende rolle i denne innsatsen. Klimapåvirkningen til dette materialet er blant de laveste av materialene vi bruker, takket være den energieffektive produksjonsprosessen og det lavere behovet for bindemidler. Sponplater har kanskje ikke samme styrke som heltre eller MDF, men de er fortsatt et prisvennlig og pålitelig valg. Så du kan bare ta det med ro – kjøkkendesignene våre som inneholder sponplater, både med nye og resirkulerte materialer, har de samme utvidede garantiene som andre kjøkken. Dette er fordi de testes nøye for å sikre langvarig kvalitet.

Sertifisert treverk

Heltre har en tidløs appell, og er både holdbart og vakkert. Treverk i hjemmene våre skaper en varm og innbydende stemning som ikke kan oppnås med andre typer materialer. Men hvis det ikke høstes ansvarlig, utgjør miljøpåvirkningen en reell trussel mot miljøet. 

Avskoging er en stor bidragsyter til CO2-utslipp, som skader dyreliv og lokalsamfunn. Vi unngår å ta del i denne skadelige praksisen ved å sikre ansvarlig trehøsting gjennom sertifiseringsordninger. 

I dag er alt treverket som brukes i produktene våre, hentet fra sertifisert skogbruk fra to forskjellige sertifiseringsordninger. Det betyr at treverket i produktene våre kommer fra områder der flora og fauna beskyttes, og at nye trær plantes i (minst) samme takt som de ferdigvokste trærne felles. I tillegg har skogarbeiderne en rettferdig lønn og trygge arbeidsforhold. 

I 2023 brukte Kvik 8564 tonn resirkulert treverk i produktene våre!

Et kjøkken med gode intensjoner

— vil se bra ut. Også om 10 år

Vi erkjenner at det å designe kjøkken med lengre levetid er nøkkelen til å redusere klimaavtrykket vårt. Når materialene i kjøkkenene våre varer lenger, er det mindre behov for å bytte det ut ofte, noe som reduserer mengden avfall og minimerer miljøpåvirkningen gjennom hele kjøkkenets levetid.Det er nettopp derfor valg av materialer spiller en viktig rolle i holdbarheten til kjøkkenene våre.

Selv om vi har et stort engasjement for å bruke resirkulerte materialer, er det ikke lett å lage et holdbart produkt som ikke går ut over kvalitet, design eller pris. Derfor blander vi resirkulerte materialer med nye – slik at du kan dra nytte av dansk design til overraskende lave priser, uten at det går ut over holdbarheten til produkter som inneholder resirkulerte elementer.

— liker en god ansiktsløftning

Du kan også ta en aktiv rolle i å minimere den samlede miljøpåvirkningen når du skal kjøpe nytt kjøkken. Du kan gi kjøkkenet ditt nytt liv med litt oppsirkulering – enten ved å bytte skapfronter, få en ny benkeplate eller legge til personlige detaljer. Denne tilnærmingen forlenger ikke bare kjøkkenets levetid, men reduserer også det økologiske fotavtrykket sammenlignet med å bytte ut hele kjøkkenet. Slik kan du nyte det oppgraderte kjøkkenet ditt i mange år fremover.