Finn den rette kjøkkenøya

PRATO black

71 565,-

For mange er en kjøkkenøy selve symbolet på det Samtalekjøkkenet® – og essensen av et drømmekjøkken. Hvis plassen tillater en øy, kan du skape et åpent kjøkken som inviterer til sosiale sammenkomster og delte opplevelser. Og gjør kjøkkenet til fokuspunktet for mer enn bare matlaging og måltider.Men hvordan finner du den rette kjøkkenøya for deg og hjemmet ditt? Vi veileder deg gjennom de forskjellige hensynene og alternativene, slik at du får kjøkkenøya som passer for deg.

Samle familie og venner rundt kjøkkenøya, og skap ekstra plass til matlaging og oppbevaring.

Hvis dere ikke vil være i veien for hverandre, må dere ha nok plass til å åpne skuffer og dører. Derfor anbefaler vi minst 90 cm hele veien rundt kjøkkenøya. Og hvis du har plass, kan du gå opp til 110 cm.

Hvis du setter opp en kjøkkenøy eller matlagingsøy på for lite plass, risikerer du at det forstyrrer en god arbeidsflyt og hindrer bevegelsesfriheten på kjøkkenet. Hvis øya er for stor, kan det i tillegg få kjøkkenet til å virke mindre.

Hva vil du bruke kjøkkenøya til?

Praktisk og funksjonell, vakker og elegant – eller kanskje begge deler? Vil vasken være der? Platetoppen? Oppvaskmaskinen? Trenger du sitteplasser slik at folk kan samles rundt?

Det er viktig å bestemme hvilke funksjoner den nye kjøkkenøya skal ha – i tillegg til å gi mer arbeidsplass og oppbevaring. Hvis det først og fremst skal brukes som samlingssted for familie og venner, er det ikke nødvendigvis behov for å ha en vask eller platetopp installert. Hvis du derimot vil at kjøkkenøya skal være en forlengelse av selve kjøkkenet, er det en god ide å flytte vasken eller platetoppen eller begge deler over til øya.

VEDA Touch pure grey dark oak

147 238,-

Ikke glem ventilasjon

Ventilasjon er uunnværlig for å fjerne røyk og damp fra kjøkkenet ditt. Så husk å tenke på hvilken modell som er best når du planlegger kjøkkenøya. I dag er det mange platetopper som har ventilasjonen innebygd. Kjøkkeneksperten vil hjelpe deg med alle alternativene og hjelpe deg med å finne ut hva som er best for visjonen du har.

Hvor skal du plassere vasken?

Kjøkkenøya er et opplagt sted å plassere platetoppen eller vasken, eller begge deler hvis du har plass til det. Det gir deg god plass til å jobbe og gir deg også utsikt over resten av rommet. Det betyr at matlaging og sosialt samvær kan kombineres.

Bare vær oppmerksom på at det vanligvis er noen kostnader forbundet med å flytte vannrør og elektriske installasjoner. Hvis ditt eksisterende kjøkken ikke har en kjøkkenøy med vann og/eller elektrisitet, trenger du fagfolk for å hjelpe deg med å flytte dem. Så ikke glem å ta med det i budsjettet ditt. Og hvis budsjettet ikke kan strekke seg så langt, kan du bruke øya ene og alene til sosiale ting. 

White kitchen worktop with cakes cups

Plass rundt platetoppen – her anbefaler vi minimum 40 cm på begge sider av platetoppen. Du trenger plass til å legge fra deg røreskjeer og kanskje til olivenolje, salt og pepper, så gi deg selv godt med plass. 

Hvis du velger å ha vasken integrert i kjøkkenøya, bør du ha oppvaskmaskinen i nærheten. På den måten kan du skylle av og sette rett inn i oppvaskmaskinen i én kontinuerlig bevegelse. Sørg for å ha rikelig med benkeplass rundt vasken, slik at du har plass til å arbeide. 

 

Det er uansett sosialt

Mens du skreller poteter kan barna sitte på en krakk og gjøre leksene sine og fortelle om dagen sin. Eller kanskje du bare hiver biffene i pannen mens gjestene tar seg et glass vin og forteller historier fra den siste ferien –- mens du planlegger den neste. Eller kanskje du trenger et sted hvor du kan spise en rask lunsj i løpet av en travel dag med hjemmekontor.

Hvis noe av det høres fristende ut, er en kjøkkenøy med sitteplasser den rette løsningen. Her kan du velge en litt hevet bardisk, eller en benkeplate som strekker seg utover kantene.

Du kan også vurdere om du ønsker å kunne henge og spise et raskt måltid og hvor mange sitteplasser du faktisk trenger.

Hvitt kjøkken med kjøkkenøy og en arbeidsbenk av massivt tre

MANO white

88 809,-

Samtalekjøkken® — gjør det til ditt eget.

Magien til Samtalekjøkken® ligger ikke i spesifikke mål eller oppsett, men i livet og øyeblikkene du fyller det med. Det er den hjertelige latteren som slår mot veggene under en familiemiddag, den trøstende stillheten til en sen kveldsmatbit, den delte forventningen om en kake som hever i ovnen, og den hemmelige hviskingen som utveksles over en kopp te ved midnatt. Enten det er et kjøkken for to eller et yrende familieknutepunkt, kan ethvert kjøkken være et Samtalekjøkken®.

Det er historiene, de delte opplevelsene og de kjære minnene dine som gir liv til det. Så inviter inn gleden, samtalen og tilknytningen – og se at kjøkkenet ditt forvandles til hjertet av hjemmet, et virkelig Samtalekjøkken®.

Les mer om Samtalekjøkken®

AVOLIA clay

106 809,-

Bestill et møte.

Vi vet at et nytt kjøkken er et stort prosjekt. Vi ønsker å sikre at vi har tid nok til å gi deg inspirasjon, hjelpe deg og svare på alle spørsmålene dine. Derfor oppfordrer vi deg til å booke et møte slik at vi har nok av tid satt av til bare deg. Møtene er gratis og uforpliktende, og vil hjelpe deg uansett hvor langt du har kommet i planleggingsfasen.

Alle kjøkkenene våre kan ha en kjøkkenøy

Designs