Hvordan finner du inspirasjon til det nye kjøkkenet?

MANO arizona beige

104 541,-

Det er ikke til å komme fra at det er en stor beslutning å skulle pusse opp eller lage et helt nytt kjøkken. Noen ganger er det å vite hvor du skal begynne, det vanskeligste. Vi har en svært grundig og praktisk veiledning som omhandler dette, men hva hvis du bare trenger litt inspirasjon?

Noen ganger kan det å vite hva du faktisk ønsker, være det vanskeligste å finne ut av. Vi skal nå gå gjennom noe av det du må ta stilling til, på vei mot drømmen om et nytt kjøkkenet. Alle prosjekter må starte et sted, og når det gjelder et nytt kjøkken, kan drømmer kombinert med praktiske hensyn være et perfekt utgangspunkt for et godt sluttresultat.

Hva må kjøkkenet inneholde?

Neste gang du ordner en rask lunsj, et mer gjennomtenkt middagsselskap eller bare kommer hjem fra jobb og legger vesken på kjøkkenbenken, bør du spørre deg selv: hva er det som mangler? Farer du hit og dit og leter febrilsk etter en plass å sette fra deg skålen du holder i? Eller kanskje du har fått nok av de kokebøkene som stadig sklir ned fra hylla? Kanskje du er fornøyd med hvor god plass du har, men er utrolig lei av de gamle og utdaterte skapene?

Tenk på hvilke behov du har, og om de er ivaretatt. Og hvis ikke, hva kan hjelpe? Til matlaging eller oppbevaring, men også til livet som utspiller seg her.

PRATO black

71 565,-

Er det bare et kjøkken du vil ha, eller ønsker du en leksekrok og kanskje en liten kontorplass? Eller vil du prøve å få plass til et større bord, slik at det sosiale samværet på kjøkkenet kan bli enda mer komfortabelt enn før? Det er dine behov, ønsker og drømmer som bestemmer hvilken kjøkkentype du bør vurdere, og til syvende og sist hvordan kjøkkenet ditt skal utformes.

Størrelsen på kjøkkenet og faste punkter som vannrør og strømuttak vil gi noen nyttige holdepunkter. Har du et kjøkken i en leilighet, bør du mest sannsynlig prøve å utnytte plassen maksimalt med skap fra gulv til tak og smart bruk av tilgjengelig plass. På et stort kjøkken bør du se på hvordan de ulike elementene møtes og jobbe for å optimalisere dette, slik at du får en god bevegelse og flyt i rommet.

Tips fra Kvik: Start med det kjøkkenet du har. Se for deg det du vil beholde, og det som må ut.

Hvilken rolle spiller kjøkkenet i hverdagen og måten du bruker det på?

Hva er det som fungerer bra, og hva skulle du ønske var annerledes og bedre?

Samle inspirasjon og ideer

Få en grundig oversikt over hva som finnes på markedet, før du bestemmer deg for et nytt kjøkken. Du bør vite om det meste som finnes der ute, ikke bare for å få inspirasjon til eget kjøkken, men også for å unngå å bli skuffet hvis du ser noe du vil ha når det er for sent!

Dra innom forhandlerne, snakk med ekspertene og ta med deg kataloger for å få et inntrykk av hvilke typer innredning, design og materialer som finnes. Se på blogger, i ukeblader og selvsagt sosiale medier for å se ulike trender, få inspirasjon og se hva du liker og ikke liker. Sjekk ut emneknagger også – #kitcheninspiration #kvikkitchen #kitchengoals på Instagram har tusenvis av bilder fra kunder som deg – som du kan beundre. Finn ut hva som gjør deg skikkelig glad og hva som ikke gjør det, slik at du kan begynne å korte ned listen og få på plass det du faktisk ønsker å ha der! Et annet flott sted å starte er Pinterest. Her har vi mye inspirasjon til deg.

Start med en skisse

Nå som du har vurdert hvordan du faktisk bruker rommet og har fått litt inspirasjon, er det på tide å visualisere drømmene basert på plassen du har til rådighet.

Det er der våre kjøkkeneksperter kommer deg til unnsetning. Sammen skal dere lage en 3D-design du kan bruke for å få et inntrykk av hvordan det ferdige kjøkkenet faktisk vil se ut! Da vil det bli mye enklere for deg å se hvordan et ekte kjøkken vil se ut hos deg, og det kan hjelpe deg å bygge videre på en stil som fungerer, eller ikke, og generelt hjelpe fantasien din litt mer på vei.

Du bør ha tenke gjennom om kjøkkenet ditt skal være et separat rom, en del av en boflate med flere formål, eller det klassiske Samtalekjøkkenet®.

Hvis kjøkkenet ditt er integrert i et annet rom, er du kanskje interessert i XL-skapene våre, som har 15 % mer plass enn vanlig. XXL-skapene våre er enda større, selv om du knapt vil legge merke til det. 

Samtalekjøkken® — gjør det til ditt eget.

Magien til Samtalekjøkken® ligger ikke i spesifikke mål eller oppsett, men i livet og øyeblikkene du fyller det med. Det er den hjertelige latteren som slår mot veggene under en familiemiddag, den trøstende stillheten til en sen kveldsmatbit, den delte forventningen om en kake som hever i ovnen, og den hemmelige hviskingen som utveksles over en kopp te ved midnatt. Enten det er et kjøkken for to eller et yrende familieknutepunkt, kan ethvert kjøkken være et Samtalekjøkken®.

Det er historiene, de delte opplevelsene og de kjære minnene dine som gir liv til det. Så inviter inn gleden, samtalen og tilknytningen – og se at kjøkkenet ditt forvandles til hjertet av hjemmet, et virkelig Samtalekjøkken®.

Les mer om Samtalekjøkken®

PAVIA pure grey

103 317,-

Sørg for å prioritere funksjonalitet

Når du begynner å få oversikt over hva du ønsker å få ut av kjøkkenet ditt, kan du se nærmere på funksjonalitet og innredning. Alt dette må tilpasses behovene du så nærmere på i starten. Det er tross alt du som kommer til å bruke det hver dag.

Hvem skal bruke kjøkkenet? Er det bare være deg og andre voksne? Eller har du små hender i hus som gjerne vil få tak i penserviset? Ønsker du at barn i familien skal kunne få tak i egne kopper og skåler? Har du noen høyreiste personer i familien som kanskje når litt høyere enn du trodde? I så fall kan kanskje en høy benkeplate være smart for alle sammen? Tenk til slutt over hvor stor familien er, og sørg for at det er nok plass til at alle kan være der samtidig!

Eksempler på kjøkkendesign

Design