Inspirasjon og innredning til åpen kjøkkenløsning

AVOLIA clay

106 810,-

Alle som undersøker åpne kjøkkenløsninger vil vite at mulighetene er uendelige – noe som er bra, men ofte litt skremmende. La oss veilede deg gjennom noen av de mest populære idéene og gi deg litt inspirasjon til det nye kjøkkenet ditt, samt noen hensyn du må ta. Ikke glem at du alltid kan ta kontakt med våre dyktige kjøkkendesignere her som gjerne gir deg en hjelpende hånd.

Hva er en åpen kjøkkenløsning?

Bare for å være sikker på at du er på riktig sted, er det alltid godt å oppsummere nøyaktig hva vi snakker om. Åpen kjøkkenløsning er generelt klassifisert som å kombinere både kjøkken og spisestue, og kan inkludere den koselige stuen din også – det er opp til deg. De er allsidige, kan enkelt tilpasses til det rette rommet og er en designklassiker. Hvis du vil vite mer om strukturelle design av en åpen kjøkkenløsning, kan du lese den fordypende veiledningen vår her.

BORDO arizona beige

38 136,-

Hvorfor ha en åpen kjøkkenløsning?

For det første er det utrolig sosialt, perfekte for å skravle med barna mens de gjør ferdig leksene og du starter middagen. Eller ikke gå glipp av samtaler med venner mens du setter på potetene. Rommet flyter på en tiltalende måte – det er ingen dører eller vegger som deler alt opp! Det er en enkel måte å holde øye med de små som ser på TV på eller holde samtaler i gang på. 

På den andre siden betyr det også ingen dører, så det er vanskeligere å skjule innsatsen (og den skitne oppvasken!) fra matlagingen for gjestene, eller stenge ute støyende apparater. Oppbevaring kan være vanskelig, og selvfølgelig kan det være dyrt å slå ned vegger hvis du ikke har plassen å jobbe med i utgangspunktet. Designmessig må du vurdere stiler som ser bra ut sammen – men det er den morsomme delen, og vi har mer om det nedenfor her.

Inspirasjon til kjøkken/stue, bilder og tips til design

Et raskt google- eller Pinterest-søk er veldig nyttig her for å finne ut hva du elsker, selvfølgelig, men like mye for å finne ut hva du ikke er interessert i. Det er en god idé å ha kvadratmeterne du jobber med før du begynner, så kan du virkelig begynne å se hvordan den åpne kjøkkenløsningen kan se ut. 

-- Husk

Å vurdere design betyr også å vurdere praktiske forhold. Det er en god idé å snakke med en kjøkkendesigner, byggmester eller arkitekt for å se om idéene dine faktisk kan realiseres. Å flytte vannledninger, slå ned vegger og vindusplassering er bare noen av de vanligste hindringene som må overvinnes, så det er verdt å snakke med pålitelige eksperter. 

AVOLIA clay

106 810,-

CIMA light oak

94 575,-

Samtalekjøkken® — gjør det til ditt eget.

Magien til Samtalekjøkken® ligger ikke i spesifikke mål eller oppsett, men i livet og øyeblikkene du fyller det med. Det er den hjertelige latteren som slår mot veggene under en familiemiddag, den trøstende stillheten til en sen kveldsmatbit, den delte forventningen om en kake som hever i ovnen, og den hemmelige hviskingen som utveksles over en kopp te ved midnatt. Enten det er et kjøkken for to eller et yrende familieknutepunkt, kan ethvert kjøkken være et Samtalekjøkken®.

Det er historiene, de delte opplevelsene og de kjære minnene dine som gir liv til det. Så inviter inn gleden, samtalen og tilknytningen – og se at kjøkkenet ditt forvandles til hjertet av hjemmet, et virkelig Samtalekjøkken®.

Les mer om Samtalekjøkken®

PAVIA pure grey

103 317,-

Interiørdesigntips til kjøkken/stue – hva bør du tenke på?

La oss snakke om soner. Hvis du går for en kjøkken-/spisestue-/stuelayout, kombinerer du egentlig tre rom i ett. Så det er nyttig å tenke på livet som skal leves i disse områdene, og finne måter å føle forskjellen mellom dem på mens du fortsatt skaper en harmonisert åpen kjøkkenløsning. Tenk: matlaging, spising og sitteplasser. 

CIMA dark oak

109 348,-

Spisestue

Det er her du virkelig kan finne deg selv med hensyn til å innrede. Moderne, klassisk, landlig stil – valgene er uendelige og helt opp til din personlige smak. Dette vil mest sannsynlig være det første rommet som er knyttet til kjøkkenet, så komplementer det så mye du kan. Har du vakre mørke treskap, så hvorfor ikke gå for et spisebord i samme farge? Har du flislagt kjøkkenet med sandfargede fliser? Velg en varm beige i spisestuen, eller få noen spisebrikker som matcher håndtakene på skapene. Disse små detaljene vil skape en vakkert subtil ensartethet til den nye åpne kjøkkenløsningen

Stue

Etter ventilasjon er hvordan den nye åpne kjøkkenløsningen vil føles, det viktigste å vurdere her. Igjen, dette handler egentlig om personlig smak og stil. Husk at du bør finne stiler som komplementerer hverandre. Et helt uberørt og moderne kjøkken kan se litt malplassert ut med en familiefokusert stue. Så sørg for å velge stiler som passer bra sammen. En formell spisestue vil mest sannsynlig se bedre ut med et uberørt moderne kjøkken og en strøken designfokusert stue. 

 

Tepper, belysning og romdelere er bare noen av måtene du kan skille av stuen på, slik at den føles som en del av den åpne kjøkkenløsningen, men også et eget rom. På samme måte kan gulv generelt være en stor hjelp her. Vis overgangen til stuen med tepper eller tregulv i motsetning til kjøkkenfliser. 

Green kitchen with a wine refrigerator and a wooden worktop

OMBRA green

87 874,-

Små åpne kjøkkenløsninger 

Kanskje høres alt dette ut som noe som bare er gjennomførbart i et stort rom? Feil! Mindre åpne kjøkkenløsninger er en perfekt måte å få mest mulig ut av plassen din på. 

 

De viktigste hensynene:

  • Ventilasjon, ventilasjon, ventilasjon. Du kan enten investere i et kraftig system, eller ha lett tilgjengelige vinduer for å sikre at du kan rense luften etter at du har tilberedt litt velsmakende sterkt luktende mat. Ingen vil kose seg i sofaen med middagslukten fortsatt hengende i luften. 

  • Gulv til tak. Hyller spiller virkelig inn her, bruk opp noe tomrom og bruk det til å vise frem de fine tingene dine. Se på kjøkkenet ditt fra topp til tå og sørg for at du kan utnytte plassen du har maksimalt. 

  • Belysning. Bruk hengende lamper over spiseområdet for å skille det fra resten av rommet. 

  • Farge. Bruk komplementærfarger og del opp de forskjellige sonene – det vil få hvert rom til å føles større. 

  • Romdelere. Hvis du får plass til en, er en frittstående hylle en subtil måte å bryte opp rommene litt på, samtidig som det føles veldig åpent. 

Forhåpentligvis har vi gitt deg noen idéer og ting å tenke på når du planlegger den åpne kjøkkenløsningen din. Til syvende og sist er det en fin måte å skape et vakkert sosialt boareal på, som du vil elske i årene som kommer. Men hvis du liker å dele opp hjemmet ditt litt mer – er dette kanskje ikke den rette typen kjøkken for deg. Ingen fare, vi har mange andre alternativer her.