Hvordan velger du riktig benkeplate til kjøkkenet

Å velge en benkeplate til kjøkkenet er en av de viktigste og kanskje også de vanskeligste beslutningene når du kjøper et nytt kjøkken. Det er flere gode grunner til dette – benkeplaten har stor innvirkning på kjøkkenets design og utseende og på det samlede budsjettet. I tillegg er benkeplaten den delen av kjøkkenet som må kunne tåle den største slitasjen og tåle å bli brukt til mange forskjellige oppgaver hver eneste dag. Er du i tvil om hvilken benkeplate som passer dine behov og kjøkkenet ditt? Les denne veiledningen om hva du bør vurdere før du tar et valg.

For å velge en benkeplate som lever opp til behovene dine og måten du bruker den på, er det viktig å først vurdere hvilke forventninger du har. Tenk på disse nøkkelspørsmålene som er viktige for både materialvalg og design:

  • Hvor mye tid vil du bruke på rengjøring og regelmessig vedlikehold?
  • Skal benkeplaten være spesielt motstandsdyktig mot fettete fingre og riper og kunne tåle sterk varme?
  • Jobber du ofte med matvarer som kan gi flekker?

Design versus funksjon?

Mange starter med designen og kan ha en tendens til å bagatellisere hensynene til daglig bruk og funksjonalitet. Designen på benkeplaten er av stor betydning for kjøkkenets generelle stil – og det er lettere å forholde seg til hvordan benkeplaten ser ut her og nå enn hvordan den kan se ut etter 5–10 års bruk og slitasje.

Heldigvis er det mange benkeplater som ser fantastiske ut og er slitesterke og lever opp til alle behov på kjøkkenet. Likevel kan det være nødvendig å inngå kompromisser for å imøtekomme design, funksjonalitet og pris.

Utforsk benkeplatene våre

La oss snakke design

Benkeplaten kan ha en avgjørende innflytelse på den generelle stilen til kjøkkenet ditt, og du har flere alternativer for å skape stilen du ønsker. Materialet og overflatestrukturen kan for eksempel spille en stor rolle, og farge bidrar naturligvis til å definere kjøkkendesignen du velger.

En annen viktig designfaktor er tykkelsen på og monteringen av benkeplaten. Det er viktig å bestemme om du vil velge en tykk og særegen benkeplate eller en tynn som til og med kan monteres slik at den ser ut til å flyte over kjøkkenelementene.

La oss snakke funksjon

Benkeplaten på kjøkkenet vil bli utsatt for alt du finner på de neste årene. Derfor er det sannsynligvis ikke en god ide å velge den basert kun på utseendet. Du må vurdere effekten av daglig bruk av benkeplaten – så den må være slitesterk, hygienisk, lett å rengjøre og vedlikeholde, og den må sannsynligvis kunne tåle varme og søl bra. 

Hva vil du utsette benkeplaten din for?

Du må vurdere hvem som skal bruke kjøkkenet på daglig basis og hvordan de skal bruke det. Det må være der for deg i hverdagen. Det betyr at det skal være enkelt å rengjøre og ikke kreve omfattende vedlikehold. 

Hvis du har barn, må du huske på at de vil hjelpe til når du lager middag, så benkeplaten din må fungere for både dem og deg. Et godt råd er å velge en benkeplate med en strukturert overflate, da dette gjør fingeravtrykk og riper mindre synlige.

Hvilken benkeplate er den rette for deg?

Se alle benkeplatene våre her
— Benkeplate –- for varme gryter og panner.

Det mest varmebestandige materialet i sortimentet vårt er keramikk. Generelt anbefaler vi imidlertid alltid at du bruker en bordbeskytter til varme gryter og panner, men på keramikk fungerer det fint uten.

— Benkeplate –- vedlikeholdsfri.

Hvis du vil velge en benkeplate som er enkel å vedlikeholde, anbefaler vi laminat, kompakt laminat, Core, keramikk, kompositt eller stål. Så du har et ganske bredt spekter av alternativer å velge mellom.

— Benkeplate -– på budsjett.

Hvis du har et stramt budsjett, velger du en benkeplate i laminat. Det gir deg virkelig mye for pengene – i tillegg til bra slitestyrke og enkel rengjøring. Samtidig kan du velge mellom et utall spennende farger og strukturer.

Bestill et møte.

Vi vet at et nytt kjøkken er et stort prosjekt. Vi ønsker å sikre at vi har tid nok til å gi deg inspirasjon, hjelpe deg og svare på alle spørsmålene dine. Derfor oppfordrer vi deg til å booke et møte slik at vi har nok av tid satt av til bare deg. Møtene er gratis og uforpliktende, og vil hjelpe deg uansett hvor langt du har kommet i planleggingsfasen.

Bestill et møte

Benkeplater i heltre

Benkeplater i heltre

Vi tilbyr en rekke benkeplater i heltre. Naturlige materialer er unike og vil ofte endre karakter over tid. Samtidig krever de vanligvis litt mer omsorg og vedlikehold enn andre materialer.

Regelmessig behandling med olje

Med regelmessig behandling med olje kan en benkeplate i heltre forbli vakker i mange år. Vær oppmerksom på at vann og olje kan etterlate merker på benkeplaten hvis du ikke tørker av og rengjør den regelmessig. Du bør være spesielt oppmerksom på vasken og platetoppen, og du bør unngå å la fuktige oppvaskkluter eller kjøkkenhåndklær ligge på en benkeplate i tre over lengre tid.

Ta en titt på Kvik Care-oljerengjøringsproduktene våre

Benkeplater i heltre

Uansett hvor forsiktig du behandler benkeplaten i heltre, vil den vanligvis få små riper og merker over tid, noe som gir benkeplaten patina og personlighet. Det er en del av sjarmen ved å velge et naturlig og organisk materiale. Det beste er at benkeplater i heltre kan slipes ned og se ut som nye igjen. Dette er ikke mulig med andre typer benkeplater. 

Les veiledningen vår til rengjøring av kjøkkenet ditt
Kvik XL og XXL

20 % mer hverdag på kjøkkenbenken

Hvis du velger XXL, får du også en dypere benkeplate, som gir 20 % mer arbeidsplass på benkeplaten. Dette betyr å lage mat uten at noen eller noe kommer i veien – og samtidig er det plass til både barn og alle ingrediensene på benkeplaten når du baker.

Finn ut mer om vår XXL her

Benkeplaten din kan tåle det meste

Alle benkeplatene våre er laget for å tåle vanlig bruk på kjøkkenet. Noen materialer er imidlertid mer motstandsdyktige enn andre og krever derfor mindre vedlikehold.

Vil du ha en benkeplate som ikke vil bli skadet av vann og olje eller kjøkkenredskaper og nøkler som kastes på overflaten? Benkeplater i granitt og kompakt laminat er ekstremt robuste, stilige og praktiske – og nærmest vedlikeholdsfrie. Dette kan bety færre bekymringer og mindre rengjøring i en allerede travel hverdag.

Ekspertens tips:

Ta på benkeplaten før du bestemmer deg!

Materialet til benkeplaten er viktig for noe annet enn utseendet og det daglige vedlikeholdet. Det er også viktig hvordan den føles å ta på. Benkeplaten har til og med en effekt på akustikken i kjøkkenet ditt! Vi anbefaler deg å stikke innom et av utstillingslokalene våre og virkelig oppleve de forskjellige alternativene før du bestemmer deg.

Finn en butikk i nærheten

En benkeplate i hardt materiale er kaldere å ta på, mens benkeplater i tre er varmere og mykere å ta på. Likevel er en hard og kald benkeplate praktisk, for eksempel hvis du baker ofte.

-- Niels Krabbe Iversen
Salgssjef

Nedenfor kan du lese mer om benkeplatene våre og de mange forskjellige designene og materialene. Hvert benkeplatemateriale har både gode egenskaper og begrensninger som du bør ta hensyn til.

Laminat

Moderne laminat er et ekstremt slitesterkt materiale som varer og krever svært lite vedlikehold utover en myk klut.

Se benkeplatene våre i laminat

Kvik Touch

Kvik Touch er en nydelig, matt benkeplate i et laminatmateriale med en spesiell overflatebehandling som gjør den svært motstandsdyktig mot riper. Og hvis det blir riper, kan de lett fjernes.

Touch

Keramikk

Keramikk er et ypperlig materiale som er utmerket for bruk på kjøkkenet. Det er ripebestandig, varmebestandig og veldig sterkt.

Se benkeplatene våre i keramikk

Kvik Core

En kvalitetsbenkeplate med et spesielt 3 mm fast overflatemateriale som lett avviser fuktighet, smuss og bakterier.

Se Kvik Core-benkeplatene våre

Kompositt

Et veldig slitesterkt materiale som kan skreddersys til dine behov. Kompositt gir en veldig glatt overflate med færre sprekker, og gir ikke rom for smuss og bakterier.

Se benkeplatene våre i kompositt

Heltre

Med litt olje og en forsiktig hånd er en benkeplate i heltre det vakre, naturlige midtpunktet på det nye kjøkkenet ditt.

Se benkeplaten vår i heltre

Prisen på benkeplaten og det totale kjøkkenbudsjettet ditt

Benkeplaten på kjøkkenet kan utgjøre en stor del av det totale budsjettet for et nytt kjøkken, hvis du velger et av de mer eksklusive materialene som keramikk eller kompositt. Det er faktisk ikke uvanlig at prisen på benkeplaten er på nivå med eller til og med overstiger resten av kjøkkenet!

Hvis du vil ha en rimelig benkeplate, er laminat det åpenbare valget. Laminat kan gi deg plass i budsjettet for hvitevarer, og det oppfyller behovene til en typisk familie, siden det er både robust og enkelt å rengjøre.